Danmarks Matematiklærerforening
Prøv MatemtiKan i en måned
Se opgaver og facit for konkurrencen 2015

Blog indlæg fra Folkeskolen.dk

 • Der kom en amerikaner til byen …
  Jeg har haft held med at få lokket en af de store matematikdidaktikker, professor Jeremy Kilpatrick fra Georgia, USA til at komme til den nyligt afholdte nationale konference for matematikvejledere. Jeremy er på mange måder ”The grand old man”, som har deltaget i debatten med stor vægt i de sidste 50 år, så det var med spænding, at jeg så frem til hans indledende foredrag om skolematematikken - internationalt set.
 • Elever lærer bedre, når de bruger flere sanser i undervisningen
  Enhver læringssituation bliver bedre af at inddrage mere end to sanser, da hjernen derved vil stimulere flere nerveceller, som kan gemme de nye informationer i hukommelsen, skriver Lise Skov og Stinne Navarana i deres bachelorprojekt. Men det kræver god tid til forberedelsen, mener de.
 • Matematikvejlederkonference 2015
  Den anden matematikvejlederkonference 2015 er blevet afholdt d.27.8.2015 i Odense
 • Hvad betyder bevægelse for elevernes læring?
  Bevægelse kan støtte motivation og læring i matematik. Men konkurrenceaspektet kan nemt vinde over læringen. Elever kan ende i et dilemma mellem lysten til at lykkes og angsten for at mislykkes. Og færdighedstræning fylder mere end matematikkompetencer, siger Josefine Malmqvist i sit bachelorprojekt.
 • Lektiehjælp kræver struktur, faglærere og engagement
  Emil Pehrson har brugt sit bachelorprojekt til at undersøge en skoles obligatoriske lektiehjælp. Det er tydeligt, at skolen ikke lykkes med opgaven, skriver han og stiller en række konkret forslag til forbedringer.