Tilmeld dig nu

Blog indlæg fra Folkeskolen.dk

 • Prøv da Vincis opfindelser i Charlottenlund
  Leonardo da Vinci byggede en cykel 350 år før cyklen blev kendt. En model af dén og omkring 60 andre maskiner – en robot, et dykkerapparat – bliver udstillet i Det gamle Akvarium i Charlottenlund. Her kan skoleelever og andre prøve maskinerne, se tegningerne og tale om naturvidenskaben og kunsten.
 • Tosprogede og matematikkompetencer
  Vi har i den sidste tid hørt og læst en del om, hvordan alt for mange tosprogede elever ikke præsterer særlig godt, når det drejer sig om matematik. En af reaktionerne for at rette op på denne tilstand har været, at der må sættes ind med mere undervisning af dansk som andetsprog. I denne blog vil jeg diskutere sprogets rolle i matematikundervisningen, hvornår det er en barriere, og hvornår det fungerer som redskab for undervisningen.
 • De havde ikke rigtig tid
  De sad der pludseligt ved siden af vores bord - to ubekendte størrelser en fredag aften i restauranten på Norgesbåden. To piger i 20'erne - lad os kalde dem X og Y. Både fruen og jeg mærkede de virkede generte og lidt kejtede, så vi indlod os med venlig snak for at signalere imødekommenhed. Jeg havde egentlig besluttet at holde matematikken ude en sådan friaften, men det slap alligevel ud i de indledende samtaler, at vi begge havde kontakt med skoleverdenen og matematikundervisningen. Det igangsatte en fortælling, som fangede mig så meget ind, at jeg har lyst til at dele den med dig.
 • Konkrete materialer med hjem
  3.B på Høje Kolstrup skole i Aabenraa har været så heldige, at de har fået en lille samling af konkrete materialer med hjem.
 • Vinderen af weekendophold er trukket
  Ved Fagbladet Folkeskolens stand på den netop afholdte Danmarks Læringsfestival 2014 kunne man vinde et weekendophold til en værdi af 7.650 kroner ved at svare på spørgsmål om de faglige netværk på folkeskolen.dk. Vinderen er nu fundet ved lodtrækning.

Logind